top of page

A Nagy Korzó Csata

BEVEZETŐ FELADAT

korzocsata2023_0_01_web.jpg

A Hasira7 protokoll

Írta és rajzolta: Yamada Ryuu

 

Szinopszis

 

2099-ben járunk. A 2050-es nukleáris katasztrófát és a ’79-es Nagy Újjáépítést követően New Himedzsi életét két nagy jakuzacsalád irányítja. A Shinoda-Sató klán élén Ozawa Akira, az Aranyernyős klán élén pedig egy rejtélyes asszony, Iwata Natsuko áll.

A két család viszálya majd százéves múltra tekint vissza. A hatóságok rég tehetetlenek a kéz bűnszervezettel szemben. A pillanatnyi békét csak a Takuzu egyezmény garantálja, mely New Himedzsi területét egyenlő arányban – 50-50 tömb/klán – osztja fel a családok között.

 

A Takuzu egyezmény az egyenlő felosztás mellett biztosítja azt is, hogy ne alakulhassanak ki nagyobb gócok egyik klán fennhatósága alatt sem (lásd Takuzu egyezmény).  Az egyezmény pontos részleteit csak a klánok fejei ismerik.

A New Himedzsi-i Bűnügyi Osztály nemrégiben különleges hadműveletbe kezdett. Felderítették a szindikátus által behálózott város hét leggyengébb pontját, melynek (megfelelő sorrendben történő) megroppantásával nagy valószínűséggel visszavehetnék New Himedzsit a maffiától.

Fedett nyomozók lepték el a város utcáit, hogy kiderítsék, a két klán hogyan osztozik a városon, és melyik tömböt milyen stratégiával érdemes támadniuk. Első alkalommal kerültek bevetésre a különleges Róka-szamurájok, a Kitsune-k is, akik az ősi japán istenek áldását viselik magukon.

 

A Kitsune-k eddig 28 tömb hovatartozását derítették fel; ezek közül egy sem tartozik a kiemelt fontosságú hét tömb közé, de mind segít közelebb jutni a végső megoldáshoz.

A keresett hét tömb (megfelelő sorrendben megadott) bináris kódja adja majd ki a Hasira7 kódot, mely talán képes lesz megmenteni a várost...

Azonban egy új, a maffiánál is veszélyesebb fenyegetés is felütötte fejét a városban. A Kitsune-k megjelenésével több Jorōgumo is felbukkant az éjszakai utcákon, és elkezdte szedni áldozatát…

korzocsata2023_0_02_web.jpg
korzocsata2023_0feladat 3.jpg

Vajon mi lesz ennek a vége?

Lássuk azt a kódot!

*******

bottom of page