top of page

Detektívtörténet - 4. fejezet

Updated: Jun 1


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!




Bob naplója


2023. május 03. J.-vel ugyanabban a presszóban találkoztunk, ahol az előző nap jártam. Jó kis hely. Egyrészt a jó kávé miatt választottam, de titkon reméltem azért, hogy a teraszról megpillantom F.-et is, és folytathatom a megfigyelését.

J. pszichológus. Egy rendőrségi ügy felgöngyölítésében kérték a segítségét, de elakadt egy ponton, ugyanis (na bumm!) J.-nek nincs jogosítványa; s emiatt a városi közlekedésben szerzett tapasztalatai sincsenek! Kínos lenne neki, ha erről a partnerei tudomást szereznének, bennem viszont bízik, ezért úgy döntött, titokban bevon a projektbe.

Az ügy a következő:

2023. április 30-án a Künzelsau tér buszmegállójához hívták a marcali rendőröket. Szemtanúk elmondása szerint egy 8 éves fiú kiugrott egy mozgó autóból. A szája be volt kötve és a csuklója is össze volt csomózva. A fehér Suzuki fékezett, ám mikor a benne ülők (talán egy férfi és egy nő) észlelték, mennyire forgalmas a tér, gázt adtak, és a gyerek nélkül hajtottak tovább.

A fiú nem sérült meg komolyabban, de erős sokk érhette. Nem beszél, és más módon sem kommunikál. Papírjai nincsenek. A szüleit még keresik.

Szakértők szerint a gyereket csak az autóban kötözhették meg, addig viszont jódarabon cipelték. A cipőjére és nadrágszárára tapadt föld, a karján és combján lévő zúzódások, illetve a öltözékéből vett minták legalábbis mind erre engednek következtetni.

A lényeg. A fiú két napja rajzol. Mindig ugyanazt. J. véleménye szerint ismerhette az egyik támadóját, és róla akar elmondani valamit a rajz segítségével – talán azt, hogy hol lakik, esetleg, hogy mi lehet a foglalkozása vagy a neve.

A főnökei péntek délutánra 4-ig várnak J.-től valami kis részletet, amin elindulhatnak, hogy az esti sajtótájékoztatóra már eredményeket tudjanak felmutatni.

Készített egy másolatot a fiú rajzáról, amin elindulhatok. F. most várhat. Első ránézésre meg tudom oldani.


UPDATE


Bob naplója

Szerencsére tudtam segíteni a J.-nek. Rájöttem, hogy a fiú az elrablásától a megtalálásáig látott jelzőtáblákat jegyezte meg, és azokkal szeretne üzenni, így csak vissza kellett követnem a jelzéseket a Künzelsau tértől – ahol a rajz szerint a rendőrautó parkolt – a pontig, ahol lecsaptak rá. Bukkanó tábla a volt buszmegállótól nézve mindkét irányba volt, azonban a városközpont felé egyből egy gyalogosátkelő követte azt, aminek a rajza hiányzott az ábráról, így északnak indultam. A táblákat egészen az Európa parkig követtem, ahol egyszer csak elfogyott az autóút. Szerencsére emlékeztem rá, hogy nem végig autóval haladtak, így a kerékpárúton folytattam a nyomozást. A régi mosoda és a Piac tér sarkán értek véget a nyomok, ott viszont sikerült találnom egy szem- és fültanút, aki a rablást még csak tervezgető párról adott információkat. Még nem tudta persze, hogy mit terveznek, visszagondolva viszont mindkettőnknek egyből összeállt a kép. A lényeg: a hevesen vitatkozó pár női tagját Ritának hívták. J. végtelenül hálás volt a segítségemért, ahogy a diszkréciómért is. Felajánlotta, ha épp nálam lesz T., menjünk el, és töltsünk el pár napot közösen a balatonberényi nyaralójában. A szemtanú személyleírása és a kihallgatott keresztnév alapján hamar lett a rendőrségnek gyanúsítottja, ráadásul időközben a fiú szüleire is megkerültek. Minden jó, ha vége jó!​

Ez a küldetés 2023. május 5-én 16:00-kor lezárult. A következő kihívás május 6-án reggel indul. Ezen játékunk nyertese: HuMe

35 views0 comments
bottom of page