top of page

Detektívtörténet - 4. fejezet

Updated: Jun 1, 2023


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!




Bob naplója


2023. május 03. J.-vel ugyanabban a presszóban találkoztunk, ahol az előző nap jártam. Jó kis hely. Egyrészt a jó kávé miatt választottam, de titkon reméltem azért, hogy a teraszról megpillantom F.-et is, és folytathatom a megfigyelését.

J. pszichológus. Egy rendőrségi ügy felgöngyölítésében kérték a segítségét, de elakadt egy ponton, ugyanis (na bumm!) J.-nek nincs jogosítványa; s emiatt a városi közlekedésben szerzett tapasztalatai sincsenek! Kínos lenne neki, ha erről a partnerei tudomást szereznének, bennem viszont bízik, ezért úgy döntött, titokban bevon a projektbe.

Az ügy a következő:

2023. április 30-án a Künzelsau tér buszmegállójához hívták a marcali rendőröket. Szemtanúk elmondása szerint egy 8 éves fiú kiugrott egy mozgó autóból. A szája be volt kötve és a csuklója is össze volt csomózva. A fehér Suzuki fékezett, ám mikor a benne ülők (talán egy férfi és egy nő) észlelték, mennyire forgalmas a tér, gázt adtak, és a gyerek nélkül hajtottak tovább.

A fiú nem sérült meg komolyabban, de erős sokk érhette. Nem beszél, és más módon sem kommunikál. Papírjai nincsenek. A szüleit még keresik.

Szakértők szerint a gyereket csak az autóban kötözhették meg, addig viszont jódarabon cipelték. A cipőjére és nadrágszárára tapadt föld, a karján és combján lévő zúzódások, illetve a öltözékéből vett minták legalábbis mind erre engednek következtetni.

A lényeg. A fiú két napja rajzol. Mindig ugyanazt. J. véleménye szerint ismerhette az egyik támadóját, és róla akar elmondani valamit a rajz segítségével – talán azt, hogy hol lakik, esetleg, hogy mi lehet a foglalkozása vagy a neve.

A főnökei péntek délutánra 4-ig várnak J.-től valami kis részletet, amin elindulhatnak, hogy az esti sajtótájékoztatóra már eredményeket tudjanak felmutatni.

Készített egy másolatot a fiú rajzáról, amin elindulhatok. F. most várhat. Első ránézésre meg tudom oldani.


UPDATE


Bob naplója

Szerencsére tudtam segíteni a J.-nek. Rájöttem, hogy a fiú az elrablásától a megtalálásáig látott jelzőtáblákat jegyezte meg, és azokkal szeretne üzenni, így csak vissza kellett követnem a jelzéseket a Künzelsau tértől – ahol a rajz szerint a rendőrautó parkolt – a pontig, ahol lecsaptak rá. Bukkanó tábla a volt buszmegállótól nézve mindkét irányba volt, azonban a városközpont felé egyből egy gyalogosátkelő követte azt, aminek a rajza hiányzott az ábráról, így északnak indultam. A táblákat egészen az Európa parkig követtem, ahol egyszer csak elfogyott az autóút. Szerencsére emlékeztem rá, hogy nem végig autóval haladtak, így a kerékpárúton folytattam a nyomozást. A régi mosoda és a Piac tér sarkán értek véget a nyomok, ott viszont sikerült találnom egy szem- és fültanút, aki a rablást még csak tervezgető párról adott információkat. Még nem tudta persze, hogy mit terveznek, visszagondolva viszont mindkettőnknek egyből összeállt a kép. A lényeg: a hevesen vitatkozó pár női tagját Ritának hívták. J. végtelenül hálás volt a segítségemért, ahogy a diszkréciómért is. Felajánlotta, ha épp nálam lesz T., menjünk el, és töltsünk el pár napot közösen a balatonberényi nyaralójában. A szemtanú személyleírása és a kihallgatott keresztnév alapján hamar lett a rendőrségnek gyanúsítottja, ráadásul időközben a fiú szüleire is megkerültek. Minden jó, ha vége jó!​

Ez a küldetés 2023. május 5-én 16:00-kor lezárult. A következő kihívás május 6-án reggel indul. Ezen játékunk nyertese: HuMe

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page