top of page

Detektívtörténet - 1. fejezet

Updated: Jun 1, 2023


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!

Jó szórakozást kívánunk!


Bob naplója

2023. április 22-e, éjjel 23 óra. Az első ügy. A részletek emailben érkeztek. Egy kétségbeesett anyuka keresett meg, hogy segítsek visszaszerezni az elveszett aranygyűrűjét. Íme, az története:

A megbízóm, B. gyerekei a szomszéd kisfiúval, K-val matematika példákat oldottak meg egy könyvből, amit az idősebb fiú, S. kapott a 10. születésnapjára. O. csak 7 éves. A példa köröket, négyzeteket, háromszögeket és trapézokat használt, a gyerekek azonban olyan dolgokkal helyettesítették a formákat, amit otthon, az édesszájú B. éjjeliszekrényén találtak. A játékba bevonták B. aranygyűrűjét is.

Miután a matekpélda megoldásával végeztek, cserélgetni kezdték egymás között a felhasznált dolgokat – a „kiszámolt” értéken és árban. A gyűrű a szomszéd fiúhoz került, aki – miután kiderült, hogy nála van az ékszer – nem igazán akarta visszaadni azt az B-nek, hiszen ő azt már „megvásárolta” a testvérektől.

A leszidástól és további közös játéktól való eltiltástól tartva azonban azt mondta, B. százszoros áron visszavásárolhatja tőle a becses kincset.

Azt kéri, számoljam ki, mennyit kell pontosan(!) fizetnie K-nak, ha csak a cserealapul szolgáló tárgyakkal tud fizetni és a legkevesebb számú bonbon átadásával szeretné megúszni az ügyet. Neki most fontosabb ügyekkel kell foglalkoznia, viszont nem kockáztathat meg egy családi veszekedést azzal, hogy a gyűrű nem lesz az ujján, mikor férje hazaér a kiküldetéséből.

Nem gondolom, hogy ez egy igazán a praxisomhoz méltó feladat lenne, de pillanatnyilag nem dúskálok a megbízásokban, így megpróbálom megoldani a rejtvényt.

B. férje 2023. április 26-án érkezik haza Stokholmból, B. 16 órakor találkozik vele a reptéren, így addigra mindenképp újra az ujján kell viselnie a gyűrűjét, hogy elkerülje a családi botrányt.

A feladat és a határidő adott. Már csak a megoldást kell megtalálnom. Lássuk, alapból milyen arányokkal dolgoztak a gyerekek:


UPDATE!


Bob naplója


2023. április 26., délután. Kész. Négyszer voltam a boltban. Három doboz szív alakú bonbont zabáltam fel, a gyomrom most is kóvályog, de megoldottam az ügyet: A példában a szív alakú bonbon értéke 8, a fehér csokis bonbon értéke 7 (az mondjuk nem volt annyira finom), míg a barna csokigolyóé 2. A gyűrű értéke 1, így ha százszoros értéken kell B-nek azt visszavásárolnia, az ellenértéket pontosan 100 értéknyi csokoládéból kell kiszámolnia. Maradék nélkül, a legkevesebb bonbon felhasználásával az alábbi kombináció a nyerő: 9 szív alakú (9x8=72) és 4 fehér bonbon (4x7=28); összesen 13 darab bonbon. B. boldog. Most rohan cserélni, aztán a férje elé, de utána beszélünk.

Ez a küldetés 2023. április 26-án 16 órakor lezárult. A következő kihívás április 27-én reggel indul. Az első játékunk nyertese: Munyimunyi

49 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page