top of page

Detektívtörténet - 6. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!
Bob naplója

​Még hétfő este visszatértem G. néni házához. Ezúttal nem a parkban várakoztam, hanem – megkerülve a tömböt – a lépcsőházak főbejárata felől helyezkedtem megfigyelő pozícióba. A középső lépcsőház előtt egy részeg férfi próbálta eloldani a kerékpárját – kevés sikerrel. Szerencsétlenségemre, egy idő után észrevett, és odajött hozzám. – Segíts – mondta, és a karomba kapaszkodott. – Dolgozom – válaszoltam, és próbáltam lerázni magamról. – Dolgozol? – Böfögött és csuklott, majd elnevette magát. Hibáztam. Sosem szabad felfedni magam, még egy ittas alak előtt sem. – Kém vagy? – kérdezte. – Mi más – fintorodtam el. – Segíts – kért meg újra, ezúttal jóval hangosabban. Épp meg akartam szabadulni tőle, mikor B. bukkant fel a sarkon a két gyerekkel. Féltem, hogy észrevesz, ha a részeg még hangosabban kezd kérlelni, ezért inkább a kerékpárjához kísértem. Mi a kombináció? Segítek kinyitni – ajánlottam fel, hogy mielőbb túl legyünk a dolgon. – 6… 8…7? Kitekertem a számokat, de a lakat nem mozdult. – Ah, azt hiszem ebből csak az egyik szám a helyes… – kuncogott – de... az legalább jó helyen van. B. és a gyerekek elsétáltak mellettünk és elindultak felfelé a lépcsőn. – Akkor mennyi? – kérdeztem a lehető legkedvesebb hangomon. – 6… 1… 5… Persze nem nyílt. Épp ott akartam hagyni, mikor meghallottam O. hangját: – Anya, a zsiráf a kocsiban maradt! – A család elindult vissza, a parkoló felé. – Nem nyílik – morogtam. – Nem 615. – Persze, mert az az egy, amelyik helyes, most meg nem jó helyen van. Kezdett idegesíteni az alak. – Hogy is volt – motyogta. – 5… 7… 6? – Megvárta, hogy kitekerjem a kombinációt, majd a zsebeiben kezdett kotorászni; talán a kulcsai után. – Most sem. – Igen, de már kettő jó a háromból... csak azok is rossz helyen vannak. – Magáé egyáltalán ez a bicikli? – kérdeztem ingerülten. Sértődötten bámult rám. – Hogyne lenne az enyém! Különben nem tudnám, hogy a 2… 3… 4 kombináció… az úgy rossz, ahogy van. Se a számok, se a sorrendjük nem jó… O. vidáman szaladt visszafelé, kezében a plüss zsiráffal. Nyomában anyja és a bátyja. – Bezzeg, ha a 2… 8… 9-et próbálnánk, akkor egy számunk biztos jó lenne… csak nem a megfelelő helyen lenne. Szerencsére olyan az agyam, mint egy szivacs. Bármennyi számot képes vagyok elraktározni. Elkezdtem rendezgetni az információkat, mikor húzott egy váratlant: – Az örökség miatt lesed a házat? – kérdezte. – Tudok egyet, s mást a díszes családról. Egy pillanatra megállt bennem az ütő: – Hogy mondta? – Az örökség – motyogta. – De... kicsit elálmosodtam... Felmegyek aludni… a biciklim… Mi is a kombináció? Segíts, és én is segítek – mondta, nagyot ásított, és elkezdett felkapaszkodni a lépcsőn. Épp utána nyúltam volna, mikor a sarkon felbukkant F. is. Nem akartam megkockáztatni, hogy meglásson, ezért gyorsan kereket oldottam. Majd később visszajövök. Kinyitom a lakatot, és kivallatom a figurát. Mondjuk csütörtök délután. 4 után. Addigra biztos kellően kijózanodik.


UPDATE

Bob naplója

Még csütörtök délután visszamentem a házhoz. Kinyitottam a lakatot és pár házzal arrébb zártam le a kerékpárt. A gazdája még aznap este hazaért. Megint ittas volt, de annyira nem, hogy ne vegye észre, hiányzik a drótszamár. Megállt az üres rács mellett, és széttárta a karjait: – Hát, ez odaveszett. Egy darabig álldogált még, aztán elindult a lépcsőn felfelé. „Most vagy soha!” – gondoltam, és odaléptem hozzá: – Kiszámoltam a lakat kódját. – Te vagy? – nézett rám résnyire húzott szemekkel. – Te vagy, te vagy, a kém vagy… - ismert meg. – Mit tud az örökösökről? – kérdeztem kertelés nélkül. – Hol a biciklim? – Kérdezett vissza. – Előbb az információt! Látta, hogy nem tud alkudozni. – F., a sorban harmadik fiú… sokszor jön. Szinte minden héten. Mióta az idős hölgy meghalt, azóta is. – És? – Szerintem ez roppant különös… – Szünetet tartott, mint aki valami nagyon fontos dolgot fog mondani, aztán egyszer csak kibuggyant belőle a nevetés. – Roppant különös! Pedig C. megmondta neki, hogy jobb, ha kerüli a házat, különben megöli! – És A.? – kérdeztem. – Mi van A.-val? – Róla mit tud? – A.-ról nincs mit tudni. F. a kulcsfigura. Ő, meg a babája… Többet nem mondott. Én is már csak annyit mondtam meg neki, hol találja a kerékpárját. – És a kombináció? – kiáltott még utánam. – 957. Egy kisbaba is képes kiszámolni.

Ez a küldetés 2023. május 11-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás május 12-én reggel indul. Ezen játékunk nyertese: Boti
41 views0 comments

Comments


bottom of page