top of page

Detektívtörténet - 8. fejezet

Updated: Jun 5, 2023


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!

Bob naplója

​Vasárnap reggel a megboldogult G. néni fia, A. hívott. Röviden beszéltünk csak, a vonal sem volt tökéletes – a háttérzajokból következtetve, talán egy repülőtéren lehetett. Időpontot kért egy személyes találkozóra.

Annyit mondott előzetesben, hogy tényleg Ernest volt a második örökség kulcsa, ezért szeretné állni a szavát, és meg akar jutalmazni a segítségemért.

Késő délutánra beszéltünk meg találkozót az egyik kávézóba, ahova a testvérei (C., F., és M.) társaságában érkezett. Fura módon, a találkozón nem hozta szóba se a kutyát, se az örökséget. Volt eszem, hogy én se hozzam fel a témát, inkább csak meghallgattam őket:

– Édesanyánk halála talán mégsem a Teremtő Isten, sokkal inkább egy pusztító kéz akaratának következménye lehetett – kezdte M. – Rendőrségi nyomozás indult az ügyben.

– A-amíg a nyomozás le nem zá-zárul, e-egy perc nyugtunk si-sincs – folytatta F.

– Ráadásul a lakását is lezárták. Nem mehetünk be, és el sem hozhatunk semmit – tette hozzá C. előbb F.-re, majd – sokkal jelentőségteljesebben – A.-ra pillantva.

– Mindannyiunkat meglepett a dolog. Elég nehéz ugyanúgy nézni a körülöttünk lévő dolgokra, pláne az emberekre, mint ezelőtt. Felbérelnénk, hogy keressen valami nyomot, ami segítheti a rendőrség munkáját.

– De ne A.-nak jelentsen – tette hozzá sietve M. – Ha információval tud szolgálni, azt tegye egy borítékba, címezze meg néhai édesanyánk címére, és adja fel postán.

– A levélszekrény tartalmát a rendőrség üríti, így névtelenül, de eljut hozzájuk az információ. És ami a legfontosabb: mi sem fogunk tudni róla, mi áll a levelében... Oh, igen, és előleg a fáradozásaiért – mondta A., majd egy lezárt borítékot nyújtott át.

Ahogy A. átadta a borítékot, felálltak, mintha mindannyiuknak halaszthatatlan dolga lenne. Elsőnek F. vette a kabátját. Hóna alatt egy doboz bonbonnal és egy csokor virággal távozott. M. és C. együtt léptek ki a bistro ajtaján (de láttam, hogy kintről A.-t figyelik). M. mintha kicsit pityergett volna. A. fizetett a pultnál, majd ő is távozott.

Belenéztem a borítékba. Egy kevés pénz volt benne. Annyi, amennyiért utánanéznék amúgy is az ügynek - az "örökségjutalék" azonban sehol.

Este még elsétáltam G. néni lakásához. A középső lépcsőház elől hiányzott a részeg biciklije. Felcsengettem a harmadik lépcsőház egyik random lakásába (ügyelve rá, hogy ne B. kapucsengőjét nyomjam meg), majd azt mondva, szórólapokat hoztam, besurrantam az ajtón és felmentem ellenőrizni G. néni ajtaját. Valóban rajt volt a szalag. Innentől se ki, se be.

Figyelem! Ez a történet egy alternatív Marcaliban játszódik! A megoldáshoz nem kell a valóságban levelet postára adni, sem egyezést keresni a történetben szereplő és az adott címen valóban élő emberek között!UPDATE

Bob naplója

„C. meg fog ölni!” Ezt az üzenetet kezdte kipontozni G. néni a kutyás ágytakaró mellett. Ráadásul – az ittas kerékpáros szomszéd szerint – C. F.-et is megfenyegette. Rájöttem még valamire, ami még annyira feltételezés (és bizalmas is), hogy a naplómba se merem leírni, de a rendőrségnek megírtam, a testvérek által kért módon. Gondosan ügyeltem rá, hogy ne hagyjak a borítékon ujjlenyomatot, és a kézírásom is megváltoztattam.

Épp a postán álltam sorba, mikor a mobilom csörögni kezdett. A volt feleségem hívott. „T. beteg. Nem tudok rá vigyázni. Holnap megy hozzád.

Hazamentem, és kicsit felszámoltam a rumlit a nappaliban. A múltkor kitöltött rejtvényt az asztalon hagytam. Azt hiszem, holnap fagyizni megyünk.

Ez a küldetés 2023. május 17-én 17 órakor lezárult. A következő kihívás május 18-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Tina

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page