top of page

Detektívtörténet - 9. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!





Bob naplója

Egy madár szállt az étterem teraszára. Nagyobb egy verébnél, de azért kisebb, mint egy sas. Nem értek a madarakhoz. Úgy vagyok velük, mint J. a közlekedési táblákkal. Nekem minden madár: ha nem veréb, akkor sas. Most viszont jól jönne, ha kicsit tájékozottabb lennék.

Vettem egy távcsövet és egy madárhatározót. T. miatt. Mindent tudni akar egy bizonyos madárról. Megígértem neki, hogy kiderítem, mit láttunk. Elvégre nyomozó vagyok, vagy nem?

De kezdjük az elejéről:

T. a betegsége ellenére is kívánta a fagylaltot. Egész délután az étterem teraszán üldögéltünk. Az iskoláról mesélt, sudoku-t fejtett és közben – ezzel párhuzamosan(!) – egy idegen nyelvű is könyvet olvasott (Legend of Sygyr). Tinik. Én meg megmutattam neki a régi rejtvényfüzetét, amit nekem készített – a megoldott menzás példával, természetesen. Tetszett neki. Azt mondta, karácsonyra talán kapok egy másikat. Komolyan gondolhatta, mert felírta a telefonjába.

Kicsivel napnyugta előtt felbukkant B. A gyerekei és egy férfi társaságában érkezett, aki talán a férje lehetett. Mindannyian kiöltöztek; a férfi királykék öltönyt, B. elegáns szoknyát és hozzá egy kék-fehér mintás, sirályokkal díszített kabátot viselt. Hamar kiderült, hogy a nő névnapját ünneplik. B. észrevett, és odaköszönt. Viszonoztam a köszönést.

Akkor láttuk meg a madarat! Leszállt az asztalok közé, kettőt csapott a szárnyaival, átszökkent egy virágágyáson, akár egy kecses balerina, és már ott sem volt.

– Ez meg milyen madár volt? – lelkendezett T.

– Ez meg mi volt? – kérdezték B.-t is a gyerekei, a szomszéd asztalnál.

– Nyomozzuk ki – ajánlotta a királykék öltönyös férfi. A gyerekek tapsoltak.

– Mindig ezt csinálja – vetette oda az egyik pincér, akit láthatóan nem lepett meg a jelenet.

Mindig? Akkor van esélyem! Kiderítem, milyen állat, még mielőtt T. hazautazik. Ha visszajár a madár, én várni fogom, és olyan részletes profilt készítek róla, ami után még az FBI igazgatója is megnyalná mind a tíz ujját! T. is tapsolni fog. Mert erre vannak az apukák!


Segíts kitalálni Bobnak, miként figyelhetné meg a különös vendéget, és nyerj egy két személyre szóló desszertezést a LOKAL47 Étterem és Borbárban Kéthelyen, amit a LOKAL47 csapata ajánlott fel.

Rejtvényünk beküldési határideje: 2023. május 20. 17 óra.


UPDATE

Bob naplója

Órákat vártam a madárra, de csak nem bukkant fel. Az étterem alkalmazottai sem ismerték a fajtáját, egy alkalommal meg épp lecsúsztam róla, mert ki kellett mennem a sok szörp miatt a mosdóba.

Aztán eszembe jutott! A főutca webkamerája nem csak élőképet közvetít, hanem egy rövid szakaszt vissza is lehet nézni felvételről! Felmentem a város honlapjára, és visszakerestem az elmúlt óra eseményeit. És ott volt! Készítettem róla egy printscreen-t és már rohantam is a könyvtárba egy madárhatározóért.

Egy gém volt. Semmi keresnivalója lakott vidéken. A fagylalttölcsérek vonzhatták. Három madarat ismerek (most már). Ha kicsi: veréb. Ha nagy: sas. Ha a kettő között van: egyértelműen gém.

Ez a küldetés 2023. május 20-án 17 órakor lezárult. A következő kihívás május 21-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Lori






39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page