top of page

Detektívtörténet - 10. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Bob naplója

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki vasárnap este nyolc különböző lakcímre (hogy miért nem kilencre, arról később). Minden ajtó elé rendőrt állítottak, és mindenkinek megtiltották, hogy elhagyja az otthonát – a saját biztonsága érdekében.

Hogy miért?

C. egy presszóban találkozott A.-val, a koraesti órákban. Titkos találkozó volt, a többi testvér tudta nélkül. C. feldúlt volt és valamennyire… szomorú(?).

A. sokáig azt hitte, testvére a második örökségről akar vele beszélni, ám nagyon megijedt, mikor az másra terelte a szót. Arról beszélt, mennyire igazságtalan volt vele az élet, hogy mennyire dühös, és hogy mennyire hiányzik neki G. néni. Azt is mondta, valami visszafordíthatatlant tett (valami megbocsájthatatlant, amiért biztosan bűnhödnie kell), ráadásul újra meg kell tennie. A. biztosra vette, hogy arról beszél: valakinek ki fogja oltani az életét, s úgy látta, a kabátja alatt talán egy fegyvert is rejteget.

C. hosszan beszélt, s mikor úgy tűnt, tovább már nem bírja visszatartani a könnyeit, elnézést kért, és kirohant a mosdóba. A. rémülten a táskájába söpört mindent, ami az asztalon volt – köztük C. mobilját is –, és a rendőrségre rohant.

A rendőrök átnézték C. híváslistáját, majd a lista alapján összeállították az est folyamán kihallgatandó lehetséges tanúk listáját. C.-t is elfogták egy kicsit később – az Európa parkban álldogált G. néni ablaka alatt; fegyver is volt nála.

A kilenc személy közül hetet tudtak kihallgatni. G. néni száma már nem élt (ahogy G. néni sem), egy személy pedig elérhetetlen volt mobilon, a szomszédai szerint pedig már hetekkel ezelőtt külföldre utazott.

A rendőrség felvette a vallomásokat. Mindenki készséges volt, sokat beszélt magáról, de csak nagyon keveset az ügyről. A rendőrök a következő megállapításokra jutottak:

  1. C. veszélyt jelentett valaki számára. Minden bizonnyal ölni akart.

  2. C. nem B.-re jelentett veszélyt

  3. Minden tanú mondott valamit, ami nem róla, hanem a veszélyben lévő személyről szólt.

C. nem beszél. Ha nem találnak újabb bizonyítékokat, legfeljebb 72 órát tarthatják bent. A segítségem kérték. Ki kell találnom, kire volt veszélyes C. és miért.Te tudod a választ? Segíts Bobnak, és nyerj egy Fekete történetek: Logisztori rejtvények társasjátékot, amit Dr. Mészáros Géza ajánlott fel 10. nyertesünknek! A rejtvény beküldési határideje: 2023. május 23. 17 óra.


UPDATE

Bob naplója

Hosszú éjszaka volt. Mindig mondom: az ego tehet mindenről. Mást se hallottam az felvételek visszahallgatása során, mint: Benjamin így, Boglárka úgy. Meg: Bertalan ezt így szokta, Baltazár meg úgy szokta! Semmi az ügyről, csak az unalmas hétköznapok!

Morzsáról morzsára tudtam csak haladni, de szerencsére végül mindenki mondott éppen annyit, hogy végül összeálljon a kép: nem akart már senkit eltenni láb alól az a szerencsétlen! Magával akart végezni a jó Ciprián. Magáról beszélt folyamatosan, de még a saját testvérei se értették, mit akart mondani.

Még jó, hogy bent tartották az őrsön. Ki tudja, mennyi idő kellett volna, míg rátalálnak a parkban egy bokor mélyén?

G. nénivel viszont ő végzett. Georgina nénivel. Most már leírhatom a teljes nevét. Úgyis mindenki erről beszél. Szegény asszony.

Délelőtt találkoztam A.-val. Nagyon megviselték a C.-vel történtek. A többieket nemkülönben. Annak viszont láthatóan örült, hogy lezárult a nyomozás. Hamarosan utalja a pénzem is, azt mondta.

Ez a küldetés 2023. május 23-án 17 órakor lezárult. A következő kihívás május 24-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: tékozló


45 views0 comments

Commentaires


bottom of page