top of page

Detektívtörténet - 12. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Natasa naplója

2023. május 27., péntek. Követtem a férfit, akinek a megfigyelésével megbíztak. Sok még a kérdőjel vele kapcsolatban, de ahogy telnek a napok, egyre inkább kiismerem a szokásait, a beszélgetéseket követően pedig, amiket a vele kapcsolatban állókkal folytatok, egyre több érdemi információit is sikerül összegyűjtenem róla.

Ami már biztos:

Nem a városban él. Rendszeresen buszra száll (amire még nem sikerült felszállnom utána). A busz végállomása Győr, szóval elég sok megálló szóba jöhet addig, viszont heti 1-2 alkalommal a városban van, így nem lakhat annyira messze.

Pénteki napokon a piacon is felbukkan. Az árusok közül többen ismerősként üdvözlik.

Délelőtt kilátogattam én is a piacra, és beszédbe elegyedtem az emberekkel. Tudok bánni velük (Nyilas vagyok), s azt is megtanultam, ha odafigyelek arra, amit magukról el akarnak mondani, akkor más témában is jobban megnyílnak nekem. Végigjártam a sorokat és meghallgattam mindenkit – s közben persze vásároltam is –, és figyeltem az apró jelekre, utalásokra, hátha sikerül kihámoznom valami fontosat az emberemmel kapcsolatban.

Először egy Zsolt nevű eladóval beszélgettem. Hosszú évek óta, mindig ugyanott. Zöldségeket árult. Egyértelműen az őseire volt a legbüszkébb és a helyre, ahonnan a dédapja származott.

Egy Elemér nevű férfi – aki mellesleg egy híres humorista távoli rokona – az állandó portékái mellett kiskutyákat is árult egy papírdobozból. Néha öntudatlanul is rímekben beszélt. „Ne legyek én Elemér, ha odaadom ezerér’” és hasonlókat.

Lajostól paradicsomot vásároltam, miközben Rákóczit, Széchenyit, Pestet és Budát méltatta. Csökönyös kos volt.

László rózsákat árult. Az általam megfigyelt személy is a rendszeres vásárlói közé tartozott. A rózsakertje volt a legnagyobb büszkesége, melyben 91 rózsafajtát nevelgetett.

A fedett rész közepén egy mogorva asszony, bárhogy próbálkoztam, nem állt szóba velem.

Jánossal, aki friss pékáruval volt kint a placcon, mezőgazdaságról és betakarítás nehézségeiről beszélgettem. A perece isteni volt!

Egy asszony – akinek a nevét nem tudtam megjegyezni – ruhákat és ékszereket kínált. Ideje nem nagyon volt beszélgetni, mert késve érkeztek a férjével.

– Zoli, hozd már azt a szatyor vállfát! – hordta le az urát, majd egy vásárlóhoz fordult, akinek végül a kiválasztott ing mellé az ing alatti próbababát és egy varrókészletet is eladott.

Elment az egész délelőttöm, de nem bántam. Óvatosan az én ügyemre is tereltem a szót, így a nap egyáltalán nem volt haszontalan.

Egy szatyor paradicsommal, egy félig elfogyasztott pereccel és hónom alatt egy kölyök tacskóval indultam haza. Szeretem a munkámat!

Feladat: összevetni az új információkat és összefüggéseket találni.

Határidő: 2023. május 29. 18 óraTe meglátod az összefüggéseket? Húzd a cipőd, segíts Natasának többet megtudni az általa megfigyelt személyről, és nyerj egy ajándékcsomagot, amit a Marcali Múzeum ajánlott fel 12. sorsolásunkra!


UPDATE

Natasa naplója

Általában jól megjegyzek dolgokat, a nevekkel azonban kissé hadilábon állok. A hétvégén vissza kellett mennem a Piac térre, mivel sikeresen elfelejtettem néhány árus vezetéknevét (s ezzel együtt pár lényeges, le nem jegyzett információt is). Jó lett volna utalások helyett egyből lejegyeznem őket a naplómba…

Mindegy. Késő bánat! Húztam a cipőm, és mentem.

Bár épp nem volt piac, így ők sem voltak kint, nagy szerencsémre a betonasztalokra mindenkinek ki volt írva a teljes neve.

A nevekre pillantva persze mindjárt be is ugrott minden: a Balatonföldvárról elszármazott Zsolt; Romhányi távoli rokona, Elemér; Buda, Pest, Széchenyi, Rákóczi… hát persze, a hidak!

Előjött egy részlet arról, hogy Virág úrtól a megfigyeltem is rendszeresen vásárol rózsát, és az is beugrott, hogy Szabóné standjánál ollóélezésről érdeklődött, valamint volt rá utalás, hogy a péknek ő vágja a haját… mivel a foglalkozása: FODRÁSZ.

Rám is rám férne lassan egy igazítás. Még mielőtt összefutok a másik detektívvel.

A tacsit Szuszinak neveztem el.


Ez a küldetés 2023. május 29-én 18 órakor lezárult. A következő kihívás május 30-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Erdomester


54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page