top of page

Detektívtörténet - 13. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!



Natasa naplója

Reggel elvittem Szuszit sétálni, ittam egy kávét a Korzónál, aztán a közeli állatkereskedés felé vettük az irányt. Az üzlet épp nyitás előtt állt. A tulajdonos bosszankodva nézegetett pár kő ütötte lyukat a bolt kirakatán.

Az éjszaka során négy gyerek – csúzlikkal felfegyverkezve – közelítette meg a kereskedést. A bolt kamerája rögzített róluk egy képet, amint kihúzott gumikkal állnak a bolttal szemben, a következő képen viszont már nincsenek sehol. Négy kő eltalálta a kirakatot, ki is tört egy-egy apró darabot az üvegből, egy viszont annyira szerencsétlenül pattant vissza, hogy ripityára törte a szomszéd bolt tulajának autótükrét is.

A kisállat kereskedés tulaja különösen azért volt dühös, mert a „rongálók” közt felismerte a saját fiát is. A boltos már kérdőre is vonta a gyereket, aki könnyeivel küszködve mondta el, hogy először próbálta a többieket lebeszélni a vandalizmusról, és igazából úgy tűnt, egyikük sem akar igazán lőni, viszont, mikor az első kő elrepült, végül a többiek is lőttek. Őt kivéve. Hogy ki lőtt elsőként, azt persze nem árulta el (mert nem tudta). Azt viszont igen, hogy minden gyerek egy-egy festett követ használt, amit gondosan választott ki és festett le az előző napon, saját színnel jelölve meg a készletét. A sajátját meg is mutatta (egy sárga színűt), bizonyítva, hogy az övé még meg is van.

A boltos úgy döntött, mielőtt értesíti a szomszédját (vagy akár a rendőrséget), megpróbálja kideríteni, ki lőtt elsőként, illetve kinek a köve találta el a visszapillantót, hogy tudja, ki felel leginkább a keletkezett anyagi kárért.

A boltban talált egy pirosra, egy kékre és egy zöldre festett követ. Sárga valóban nem volt a tetthelyen. Beosonni titokban nem tudott érte a fiú, mert egy kulcs van az üzlethez, az viszont végig a boltosnál volt.

Azt kéri az üzletvezető, vizsgáljam meg a helyszínt, és segítsek kitalálni, mi történt valójában. Cserébe egyhavi tápot ajánlott fel Szuszinak.

Vettem egy hétre való eleséget, egy szebb pórázt és egy kényelemes kutyakosarat, kértem, hogy nyomtasson egy példányt a kamerafelvételből és készítettem két fotót a helyszínről is. Csütörtök délutánra ígértem neki választ.

Feladat: kinyomozni, ki lőtt elsőnek és ki felelős a tükör kitöréséért.

Határidő: 2023. június 1. 16:00





Te meglátod az összefüggéseket? Húzd a cipőd, segíts Natasának többet megtudni az általa megfigyelt személyről, és nyerj egy ajándékcsomagot, amit a Marcali Múzeum ajánlott fel 12. sorsolásunkra!


UPDATE

Natasa naplója

Ejnye, ez a Berci! Az hagyján, hogy belemegy ilyesfajta csínyekbe, de még az apjának is hazudik arról, hogy mi történt egészen pontosan, mikor az a tettét számonkérné rajta? Az üvegen egyértelmű nyomot hagyott a sárga festék is, így biztos, hogy Berci is eltalálta az üveget; ahogy az is 100%, hogy az ő köve törte ki a szomszéd autójának a tükrét. A többiek köve átment az üvegen, meg is találták a boltban, csak az övé pattant vissza (így is tudta felvenni és eltenni, mintha soha el sem lőtte volna).

Mentségére szóljon, tényleg nem ő lőtt először. Megvizsgáltam a kövek okozta repedéseket, amiből sikerült kikövetkeztetnem, hogy Bálint volt az, aki először elengedte a gumit. Az ő köve okozta repedések teljesen ki tudtak futni, ami azt jelenti, nem akadtak el más repedésekben; azaz, amikor ő lőtt, még sértetlen volt az üveg.


A boltos nem örült a fejleményeknek, de elfogadta a helyzetet. Szuszi jól fog élni az első hónapban. Bercinél viszont biztos ugrik egy darabig a zsebpénz. Az üzlet tulaja a táp mellé csomagolt pár vitamincsontot is.

Már csak a fodrász kellene felkutatnom. Neki is látok, csak előbb segítenem kell megoldani az eltűnt Pizza-Drón rejtélyét. Na, eddig ilyet se láttam még!


Ez a küldetés 2023. június 1-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 2-a reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Hunsumir




109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page