top of page

Detektívtörténet - 15. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!




Natasa naplója

Meglátogattam az új fodrászatot a Künzelsau téren, a bankkal szemben. Nagy volt a sürgés-forgás, egyszerre két fodrász is csattogtatta az ollóját – egy férfi és egy nő. ­– Időpontot szeretnék. Ha van rá esély, még a hétvége előtt. – Ná-nálam esetleg lenne egy szabad he-hely – mondta a férfi. Egy törölközőbe csavarta a vendége fejét, majd a naptárához sétált. – Mi-mit szólna a csütörtök dé-délelőtthöz? – Nem akkor van a temetés? – vetette közbe a társa. – ­A-az csak délután va-van. El-előtte bejövök mé-még, me-mert jövőhéten meg már nem le-leszek. Lopva a noteszére, majd a pulton heverő prospektusokra pillantottam. Több városról is voltak kiadványok a pulton (túl sokról, hogy érdemes legyen mind megjegyezni), valamint egy rejtjeles feljegyzést is sikerült kilesnem, amit könyvjelzőként használt a noteszéhez. Egy rajz volt, ami az üzletet ábrázolta. – A csütörtök remek – mondtam, épp mikor kinyílt az üzlet ajtaja, és egy férfi lépett be; kezében egy póráz, annak végén egy kutya. Talpig feketében volt, és egyből feltűnt, mennyire hasonlít a fodrászra. A kutya egyből hozzám szalad, és a cipőn kezdte szaglászni. – Ernest, nem szabad – dorgálta a férfi, majd elnézést kért, és magához húzta az ebet. A másik fodrász épp végzett a vendége hajával. A vendég elégedetten simított végig új frizuráján, kicsit csodálta még magát a tükörben, aztán fizetett. – Nekem is van kutyám, azt érezheti – mondtam az eb gazdájának. – Ak-kor tizenegy óra me-megfelelne? – Hogyne – válaszoltam, de nagyon nem akaródzott menni, mert éreztem, hogy amennyiben maradok, megtudhatok még valami fontosat. – Megnézhetném még a termékeket? A fodrásznő egy brosúrát adott, ami az általa ajánlott termékek filozófiáját ecsetelte. Természetes anyagok, autentikus szépség, újrahasznosítható csomagolóanyagok, fenntarthatóság – mind jól hangzott. Találomra levettem egy flakont és arról kérdeztem… – Arra gondoltam – mondta közben a férfi a másik fodrásznak – a temetés után átjöhetnétek Mikivel. Mondjuk vasárnap? – ­Va-vasárnap már nem jó-jó, el-elutazok. A kutyás férfi meglepettnek tűnt, de nem firtatta a dolgot. – Mindegy. Áthívtam Bobot is. Úgy gondoltam, családi körben köszönjük meg neki a munkáját. Már aki megmaradt a családból, azokkal. És nektek is készültem egy bejelentéssel… de akkor majd máskor. – E-egy hét és itthon va-vagyok. A fodrásznő egy nagyobb tartályból egy flakonba pumpált egy kis sampont: – Próbálja ki. Ha beválik, kap egy nagyobb flakont és azt itt mindig újratöltheti, ezzel is kevésbé terhelve a környezetet. Megköszöntem és eltettem a mintát. Elköszöntem mindenkitől, és az utcára kiérve mindjárt azon kezdtem el gondolkozni, hogyan deríthetnék ki többet a fodrász „nyaralásáról”. Feladat: Megfejteni a fodrász noteszében látott kódot és rajzot Határidő: 2023. június 07. 16 óra.



Te tudod a megoldást? Segíts Natasának, és nyerj egy Authentic Beauty Concept ajándékcsomagot, amit a Bodorinda Fodrászat ajánlott fel nyereményként.


UPDATE

Natasa naplója

Egy dátumot és egy helyszínt azonosítottam be a macskás rajzok alapján. Június 17, Lenti. Valamiért fontos a fodrászunknak az időpont. Meglátjuk, sikerül-e ráterelni a beszélgetést holnap, míg a hajam szárítja.


Más. Délután láttam Bob-ot. Hirtelen hevesebben kezdett el verni a szívem. Ő nem vett észre. Mielőtt meglátott volna, átslisszoltam az utca túloldalára. A régi Lengyel ház ablakait nézegette. Biztosan egy új ügyön dolgozott. Leültem szemben egy fagylaltra, hogy kicsit meglessen, mi érdekelheti annyira. Hirtelen egy gém csapott le a teraszra és repült tova egy tölcsérdarabbal.

Mire visszapillantottam, Bob már nem volt sehol.


Ez a küldetés 2023. június 7-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 8-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Komszi




101 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page