top of page

Detektívtörténet - 16. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!
Bob naplója

Marcali. Nem csak a bűn és a közöny városa. Minden felhő mögött ott bújik meg az éltető Nap, ahogy az omladozó falak mögött is van meghittség és szeretet.

A hét közepére elállt az eső. Hazafelé tartva, az aszfalt repedéseiben – a sok gyom közt – egy apró, fehér virágot találtam. Az élet utat tör magának! A virág látványától jobb kedvem lett, és beugrottam a Korzóba egy kávéra. Éppen megnyitóra készültek. „Sás KendeElmés kllítás”, hirdette egy molinó az épületre kifüggesztve.

Épp a kávém kevergettem, mikor egy érdekes beszélgetés ütötte meg a fülem. A kiállítás szervezői osztották meg egymással aggodalmaikat.

– Én mondom, ebből még nagy baj lehet. Az egyik kép hamisítvány a tárlatban!

– Melyik kép lehet az? Egyáltalán biztos, hogy az egyik az?

Nekem való feladat, gondoltam! Felhörpintettem a feketém és felajánlottam a szolgálataimat.

A kiállítás szervezői elmondták, hogy egy Gerilla Gorilla nevű art terrorista belopódzott a kiállítás megnyitója előtti este a galériába, és az egyik festményt kicserélte a saját másolatára. Hogy honnan tudták meg mindezt? A tettes maga dicsekedte el egy levélben, amit reggelt találtak meg a ládájukban. A borítékot a Galéria munkatársainak címezték, bélyeg viszont nem volt rajta, így nagy valószínűséggel személyesen dobta azt a ládába.

Gerilla Gorilla végtelenül ügyes hamisító. Technikai hibát soha nem vét, a szín- és az ecsetkezelése is kifogástalan, így alapos szemrevételezést követően is lehetetlen megkülönböztetni a képeit az eredetiektől. Bár emiatt a közönség sem venné észre a cserét, a baj így is óriási, mivel Gorilla azt ígérte, a megnyitót követő harmadik este ország-világ előtt jelenti be a hamisítás tényét, ami igencsak rossz fényben tüntetheti fel a kiállítás szervezőit.

Arra kértek, vizsgáljam át az anyagot és keressem meg, melyik kép lett lecserélve.

Vállaltam az ügyet. Remélem, nem sülök fel!

Marcali. Mégis csak a bűn és közöny városa. Minden napos délután mögött lesben áll egy esős éjszaka, még a legszebb galériák falai közt is utat törhet magának a hamis és a gaz.
Te kitalálod a megoldást? Segíts Bobnak, és nyerj egy 2 főre szóló, másfél órás VR élményt, amit a TársasBázis ajánlott fel nyereményként. A feladat megoldásának határideje: 2023. június 10-e, 16 óra.


UPDATE

Bob naplója

Megnéztem a képeket a kiállításban. Kaptam egy katalógust az egyik szervezőtől, amiben szerepeltek a kiállított képek, így össze tudtam vetni őket a falon lévőkkel. Kétségem sem fért hozzá, hogy Gerilla Gorilla art terrorista remekül űzi mesterségét, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire pontosan képes másolni! Minden kompozíció tökéletes, a fény-árnyék hatások is hibátlanok voltak mind!

Feltűnt azonban, hogy a helyesírással vannak problémái a tettesnek. A borítékon is ejtett egy hibát (egy szótaggal rövidebb lett a címzés), és ugyanezt a hibát elkövette a Királylány acháttal című kép esetében is.

Sás Kende szerette a játékos névadásokat. Munkáit mind egy másik nagyon híres festő művei inspirálták, és saját festményeit is ezek után nevezte el:


Kérő – Késő

Nemzedékek – Ezredévek

Júlia – Fúria


A "Királylány acháttal" című munka ihletője azonban a Virágos lány almával volt, így rögtön feltűnt, hogy ha a fenti sémát követte a Sás Kende, a mű címében kellett volna lennie még egy „o”-nak, így ez biztos nem lehet az eredeti cím.


Ez a küldetés 2023. június 10-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 11-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Picurka
65 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page