top of page

Detektívtörténet - 17. fejezet

Updated: Jun 14, 2023


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Natasa naplója

2023. június 11. vasárnap

Ma hívott a megbízóm. Általában szerdánként jelentek neki, mikor a neje jógán van, most azonban ragaszkodott a mielőbbi találkozóhoz.

Megértem. Ha az én feleségem lépne le otthonról, ráadásul úgy, hogy már jó ideje sejtem, megcsal valakivel, én se várnék arra, hogy az általam megbízott magánnyomozó a maga tempójában derítse ki, kivel van viszonya.

Valamennyire az én hibám is... A drónos megbízást talán hiba volt elvállalni, ahelyett inkább jobban a körmére nézhettem volna a fodrászomnak!

2023. június 12. hétfő reggel

Oszkár Bernadett férje, két szép gyermek, Ottó és Sándor édesapja – egy kávé és két fél vodka között sírta el, hogy a neje elhagyta.

A nő nem jelezte előre a költözési szándékát. Oszkár csak annyit látott, mikor szombat este hazaért, hogy a mama meríti a levest vacsorára a gyerekeknek, az egyik szekrény a hálóban pedig teljesen üres.

A nappali dohányzóasztalán egy kiterített térképet, a konyhai szemetesben pedig két papírlapot talált, ami felkeltette az érdeklődését.

Az egyik lapon egy feljegyzés volt, a másikra egy pontokat vonalakkal összekötő ábra és pár szám volt kinyomtatva.

Oszkár igazából nem bánja, hogy a felesége elment (számított rá egy ideje, hogy ez be fog következni), viszont az asszony (tudtán kívül) elvitt magával valamit, amire Oszkárnak szüksége lenne, még kedd éjfél előtt, ha nem akar elbúcsúzni a munkájától, a lakásától, s egyáltalán az egész addigi életétől.

Nagyon titokzatos!

A férfi arra kért – mit kért, könyörgött –, hogy találjam meg Bernadettet, és tájékoztassam, hol érhetné el, még kedd este előtt.

Annyit tudott még elmondani, hogy pénteken még biztosan Marcaliban volt a neje, szombaton pedig már Segesden látta egy ismerőse, aki a nagyatádi piacról hajtott hazafelé.

A feladat: felfedni, kivel lépett le Oszkár felesége és megtudni, hol lesz június 13-án este.

Határidő: 2023. június 13. 16 óra.
Te tudod a megoldást? Játssz velünk, segíts Natasának, és nyerd meg a páros fürdőbelépőt, amit a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ ajánlott fel játékunkhoz.


UPDATE

Natasa naplója

A csillagtérkép egyben egy másik térképet is rejtett: a csillagok egy-egy települést jelöltek. Ügyes ez a Bernadett, hamisítatlan rejtjelező szaktekintély! Igazi Nap-jegyű Kos. A csillagok melletti számok a helyszínen tartózkodások dátumát jelölték, így jól végig tudtam követni az útját a szeretőjével. 9-én még Marcaliban voltak, 10-én már Segesden. A 15-i tartózkodási helyüket a kikukázott jegyzetről olvastam le: Pince (kis település a szlovén-magyar határon); azt pedig még a fodrásznál hallottam, hogy F. 17-én Lentiben lesz, így csak az egyetlen hiányzó helyszínt kellett beazonosítanom. Kis rajzolgatás és méricskélés után arra jutottam, Letenyén érdemes keresni őket, esetleg az ahhoz nagyon közeli Becsehelyen, a Canis Minor csillagdában.


F.-ről természetesen nem árultam el magántermészetű dolgokat Oszkárnak. Nem mondtam el, hogy most temette el az édesanyját, akit ráadásul – a gyanú szerint – F. testvére ölt meg; valami örökség miatt. Nem beszéltem a piacos szokásairól, se a munkájáról.

Bob biztos többet tud az ügyeiről. Úgy tudom, F. bátyjának – a kutyás alaknak – dolgozott egy darabig.

Oszkár szótlanul, apró bólintások kíséretében hallgatta végig a jelentésem. Tipikus Vízöntő! Jobban járt volna egy Oroszlánnal…

Szuszinak kell egy nagyobb kosár.


Ez a küldetés 2023. június 13-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás június 14-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Regi
48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page