top of page

Detektívtörténet - 18. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Bob naplója


A hétvégére A. meghívott magukhoz, hogy rendezzük az anyagiakat. F. és C. (C. érthető okokból) nem voltak jelen. M. a kertben intézte a grillt. Ernest, Galga és Eresz vidáman csaholtak és kapkodták fel a lehulló nyesedéket. Ettünk, majd a testvérek bontottak egy üveg bort. Úgy tűnt, M. bírja A. bizalmát, ugyanis A. nyíltan beszélt előtte az örökségről és Ernest eddigi szerepéről annak megszerzésében.

Mikor kiürült a palack, A. leszedte az asztalt, lecserélte a terítőt, majd egy borítékot tett ki maga elé, de a tartalmát még nem tárta elém.

- Mikor Ernest hozzám került, azt hittem, az örökség is a markomban van, ám mikor a medáljában egy kis trezor kulcsát találtam (egy bank logójával és egy fiókszámmal kiegészítve), ami csak egy újabb talányhoz vezetett, kicsit elkeseredtem – kezdte. - Egy feladványon túljutottam, de egy második rejtvény most az kéri tőlem, anyánk hét kutyájából néggyel keressek fel egy helyszínt, és az ott lévő emberek közül adjam egyiküknek mind a négy ebet.

Viszont az írás arra külön kitér, ha rossz kutyákkal csenget be valaki, vagy a kutyák pórázát rossz ember kezébe teszi, a továbbjutás lehetősége örökre bezárul előtte (és mindenki más előtt is)…

Kissé kétségbeesettnek tűntek, így nem visszakoztam, mikor egy újabb üveg bor felbontását javasolták.

- Az írás szerint – folytatta A. - Ernest és Galga biztosan a négy kutya egyike. Ernest volt az első rejtvény kulcsa, Galga egy másodiké, amit Ön nélkül is megoldottunk. Ráadásul egy sorban hivatkoznak is rájuk, mint kiemelt szerepű ebekre. Még kettő kellene a négyhez, de rajtuk kívül csak egy kutyánk van. (Az az ostoba F. nem kért az osztozkodás során egyet sem!) A következő lépés, hogy megpróbáljuk négyre feltornázni a négylábúak számát. Megkerestük L.-t, a kutyák régi gondozóját, ő viszont megsejthetett valamit a szándékainkról, ugyanis olyan magas összegért lenne csak hajlandó megválni az ebek egyikétől, amit épp csak ki tudnánk fizetni. Kettő kiváltásáról szó sem lehet!

- Úgy határoztunk, hogy kockáztatunk – folytatta M. - Ereszt is bevesszük harmadiknak a falkába, egy ebet pedig megvásárolunk L.-től. Csak reménykedhetünk, hogy jól választunk.

- A rejtvény szerint, ebben a négy kutyában, akiket keresünk, duplán lelte örömét anyánk, bármit is jelentsen ez – vette át a szót A. - Továbbá egy borítékon megjelenik az „epizeuxis” kifejezés. A másik hármat kevésbé szerette, így a névadás során sem halmozta el őket úgy a szeretetével. Elmentünk a megadott címre is, hogy megnézzük, miről is van szó…

- Egy zeneiskolába.

- Anyánk élt-halt a zenéért. Minket is állandóan szolfézsre járatott.

- Mindig azt mondta: zene nélkül az ember soha nem találja meg igazán a párját.

- A naplójában pedig találtunk egy részletet, ami kapcsolódhat a rejtélyünkhöz. Egy versike, amit hangszerekkel díszített körbe. Kimásoltuk Önnek, és összeírtuk a zeneiskolában dolgozók nevét is.

- Kérjük, a nyomok alapján válasszon egy kutyát, vegye meg L-től (a pénzt mi adjuk rá), vigye el a megadott címre és adja oda az immár négy ebet a megfelelő személynek.

Kicsit talán többet ittam a kelleténél, így észre sem vettem, mikor vállaltam el az újabb ügyet. Péntek estig kaptam időt a megoldásra. A tervek szerint 5 órakor várjuk az emberünket az épület előtt, mikor véget ér az oktatás.
Te tudod a megoldást? Játssz velünk, segíts Bobnak, és nyerj egy horgász sportjegyet a Pusztakovácsi Horgásztóra, amit a tó üzemeltetője ajánlott fel. Afeladvány beküldési határideje: 2023. június 16. 17 óra.


UPDATE

Bob naplója

A kutyák neveiből viszonylag könnyen kitaláltam, kik voltak G. néni kedvencei. A négy eb – Galga, Deres, Eresz és Ernest ­– nevében találtam egyező mássalhangzókat, ami a zenei ismétlésnek is könnyen betudható volt.


A vers már kicsit jobban kifogott rajtam, ezért azt a taktikát választottam, hogy az átadás előtt kicsit elbeszélgetek a zeneiskola tanáraival. Visszagondolva azért kicsit szomorú, hogy G. néni fiai nem jöttek rá maguktól a megoldásra, hiszen a versikében ott volt az utalás a hiányzó név kezdő szótagjára:

ra, musz, Miranda, bián, Szofia, Lajos nevei - ráadásul ebben a sorrendben - csakis a zenei hangsorrendre való utalások lehetnek. Az egyetlen név, ami a tanárok nevei közül Ti-vel kezdődik, az Tibor neve.


Átadtam a kutyákat, cserébe egy lezárt borítékot kaptam. Úgy döntöttem, egyedül nem bontom fel, hanem leszállítom A.-nak, bár már engem is furdal a kíváncsiság. mi lehet benne.


Ez a küldetés 2023. június 16-án 17 órakor lezárult. A következő kihívás június 17-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Domi
65 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page