top of page

Detektívtörténet - 19. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!

Natasa naplója


Szombat. Ma egész nap szép idő volt. Szuszival elmentünk sétálni a parkba. Láttuk Oszkárt és a gyerekeket a játszótéren. Fagylaltot nyaltak. Ottónál ott volt az elmaradhatatlan plüss zsiráfja.

Boldognak tűntek. Nem tűnt úgy, mintha hiányolnák Bernadettet. Hogy hogy alakult az affér a fodrásszal, s hogy egyáltalán hazajön-e még a nő, azt nem tudom, a családi viszonyokat sem ismerem annyira, de abban biztos vagyok, hogy vétek volt itthon hagyni ezeket a szép gyerekeket!

Nem mentem oda beszélgetni, csak a távolból figyeltem egy darabig őket.

Egy újsághirdetés járt az fejemben, amit tegnap láttam. Furcsállottam, hogy az adok-veszek rovatban jelent meg, ennyire jelentős terjedelemmel. A címe is különös volt: A keselyű lecsap. Inkább volt egy kis történet, mint igazi hirdetés – ez is volt az egyik ok, hogy kiszúrtam. Épp a betűkereső felett! Miért hirdetne valaki ilyen kacifántosan, ennyire magas karakterszámmal?

Vettem egy croissant-t a helyi pékségben, kértem mellé egy kávét, és újra elővettem az újságot. A keselyű lecsap. Mit jelenthet?

A keselyű lecsap

A Déli birodalom ura, a Fehér király – valamivel éjfél előtt – felriadt álmából.

- Ó – szaladt ki száján, mikor szemét kinyitva az első dolog, amit megpillantott, egy hatalmas, az ágya végében tollászkodó, kopasz nyakú madár volt.

- Jól figyelj rám, király! Hamarosan üt az órád – mondta a madár, és kireppent a királyi háló ablakán.

Másnap reggel a király belebújt köntösébe, és átment a királynő hálójába. Elbeszélte neki az éjjel történteket, mire az nagyon megrémült. A királynő épp a hírvivőinek osztotta volna ki az aznapi sürgönyöket, viszont a friss hírek fényében, gyorsan még egy levelet írt, legkedvesebb küldöncét, Boldizsárt pedig azzal a feladattal bízta meg, hogy vigye el üzenetét a Kettős Királyság lehető legészaknyugatibb, (általa még megközelíthető) pontjára. A lelkére kötötte, hogy a számára elrendelt útról le soha ne térjen.

Az út három napig tartott, a hírvivő elvégezte feladatát, a királynő üzenetét azonban nem csak helyben sikerült kihirdetni, hanem – a Fekete Sereg hírvivőjének hála – a szomszédos Másik királyhoz is sikerült egyenes úton eljuttatni azt. A Fekete sereg futára, átvéve az üzenetet Boldizsártól négy nap és négy éjszaka futott szakadatlan, hogy uralkodójának elvihesse a hírt.

A Másik király is nagyon megijedt. A Fehér király régi jó barátja volt. Másnap még újra kikérdezte a hírvivőt (a legközelebbi futárszálláson), majd a következő napon az istállókhoz ment, lóra pattant, és az azt követő négy napban – végig a keleti parton haladva, a Keleti tengerhez a lehető legközelebb maradván – ellovagolt egészen a Kettős Királyság déli határáig. A negyedik napon éppen Boldizsár szálláshelyét találta meg a Fehér király városában, aki sajnálattal közölte vele, hogy a Fehér király már 7 napja halott.

Feladat: Kinyomozni, rejt-e bármilyen titkos üzenetet a „hirdetés”.

Határidő: 2023. június 20-a, 16 óra.
Te tudod a választ? Játssz velünk, segíts Natasának, és nyerj egy "A nyugalom tengere" társasjátékot, amit Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő ajánlott fel.


UPDATE

Natasa naplója

Ó, meghal, aki irigy.

Tudtam, hogy a sorok közé rejtve ott lapul majd valamiféle üzenet! Úgy tűnik, valaki egy gyilkos sakkjátszmát indított a közelben, aminek elképzelhető, hogy hamarosan valódi vesztesei is lesznek!


A megoldást a hirdetés és az alatta lévő betűkereső összevetésével kezdtem. A Kettős Királyság elnevezésből és a szereplők titulusait vizsgálva arra a következtetésre jutottam, hogy történet szereplői egy sakktáblán mozognak, ami méretében meg is felelt a szókereső 8x8-as elosztásának.

A történet kiindulópont a Fehér király hálója (a klasszikus elrendezésben az E1 mező), itt kiáltott fel az uralkodó, hogy: Ó – ezt az „Ó”-t meg is találtam a szókereső megfelelő helyén. Innen a király másnap egy mezőnyit mozgott a királynő hálótermére (D1), ahol leolvastam a következő betűt. A hálóteremből a királynő egy futót indított a tábla legészaknyugatibb, a futó által elérhető mezőjére – a C2, B3 és A4 mezőket érintve. Az A4 mezőről egy másik futó a B5, C6, D7, E8 mezőkön át vitte (négy nap) a hírt a Másik királynak. Innen a Másik király mozgott tovább a legközelebbi futó szállásra (F8), majd megint másnap az istállóra (G8). Itt huszárként haladt lólépésben (mindig a lehető leginkább délre és a part közelében maradva) a H6, G4, H2, F1 mezőkön, míg el nem érte a világos királynő által küldött futó, Boldizsár szállását.


Ha a titokzatos mesemondó célja az volt, hogy felkeltse a figyelmem, nos, sikerült neki. Mától megkettőzött éberséggel figyelem a híreket!


Ez a küldetés 2023. június 20-án 16 órakor lezárult. A következő kihívás június 21-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Lizus
65 views0 comments

Comments


bottom of page