top of page

Detektívtörténet - 21. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!
Natasa naplója


Június 23-a este. Életem eddigi legszörnyűbb estéje! Atyaég! Itt ülök Oszkár lakásán. Semmit nem hoztam magammal, csak a táskám, a naplóm, egy zacskó kutyaeledelt és a kutyát.

Szerdán a Keselyű ismét rejtvényt tett közzé az újságban. Már vártam, hogy felbukkanjon. Mint egy bűntényekre éhes mesterdetektív vetettem rá magam az új cikkre, amiben – mint azt sikerült kinyomoznom – azt üzente: péntek délután fog lecsapni a Béke parkban.

Minden eddiginél nagyobb izgalom vett rajtam erőt. Nem féltem, inkább csak kellemesen megborzongatott az egész. Úgy tekintettem az ügyre, mint valamiféle játékra. Fogalmam sem volt róla, hogy eddig fajulhatnak a dolgok…

Szóval, kisétáltam a parka, jó negyven perccel öt előtt. A fésülködő nő szobránál egy férfit láttam üldögélni, mellette méretes bőrönddel. Olyan voltam, mint egy izgatott tinilány! Odaléptem hozzá, és szóba elegyedtem vele.

Hebegtem-habogtam, valamit mondtam neki az időjárásról, meg hogy új vagyok a városban, és nem tudom, hova vihetném el a kutyám póráz nélkül megfuttatni… ő meg csak udvariasan bólogatott, kedvesen mondott mindenre szinte semmit. Mikor már nem tudtam türtőztetni magam, megkérdeztem, szokott-e irigy lenni, vagy szokott-e félni… érezte-e mostanában, hogy veszélyben az élete? A férfi csak mosolygott, vette a kalapját, a táskáját. Indulni készült.

Megragadtam a karját, és adtam neki egy névjegyet. Azt mondtam neki, hívjon fel, ha szüksége lenne egy magánnyomozóra. Ő is adott egyet nekem, amit olvasás nélkül tettem zsebre.

Megköszönte a kártyát, majd elindult a Szegedi utca irányába. Én a padnál maradtam.

Nem sokkal később egy másik férfi érkezett. Atyaég! Leült, tőlem egy padnyira. Kinyitotta az újságját, és olvasni kezdett… Aztán eldördült egy lövés! Épp a férfi mellett fúródott a pad deszkáiba. Aztán még egy! Az már el is találta!

Sikítani akartam, de nem tudtam. Még egyszer elsült a fegyver, átszakítva a padon keresztülvetett kabátom ujját…

Aztán lövést hallottam, ezúttal egy másik irányból. Bob rontott elő a Park utcai lépcsőházak felől, és egy bokor felé tüzelt. A férfi, akivel még öt előtt beszélgettem, kitört a rejtekhelyéről, és elszaladt. Bob utána. Hamarosan két rendőr is felbukkant, és üldözőbe vette őket; ők a csarnok felől érkeztek.

Nem volt erőm felállni és utánuk menni. Annyi lélekjelenlétem sem maradt, hogy a mellettem heverő szerencsétlenre ránézzek.

A mentők hamar kiértek, de már hiába. Nem tudták megmenteni a férfi életét.

Ott volt. Egészen közel hozzám. Nyugodtan cseverészett időjárásról, a kutyámról, aztán hidegvérrel megölt egy másik embert! És tudja a nevem! Tudja a számom is!

Miután kihallgattak, hazaszaladtam Szusziért, és az első helyre mentem, ami eszembe jutott – Oszkárék lakására. Oszkár elsőre szabályosan sokkot kapott, így eszébe se jutott, hogy akár el is küldhetne. Leültetett a konyhájukban, és főzött nekem egy teát. Tennem kell valamit. Mindenképp az ügy végére kell járnom.

Persze... a névjegy...

Jürgen Brache

De mit jelenthet a név melletti ábra?Te meg tudod oldani a feladványt? Játssz velünk, segíts Natasának, és nyerj egy páros lángosozást a Városi Fürdőben, amit a Strand Büfé csapata ajánlott fel.

A megoldás beküldési határideje: 2023. június 26. 16 óra.


UPDATE

Natasa naplója

Több rendszerben is lefuttattuk Jürgen Brache nevét, de sehol nem találtunk egyezést. Egyelőre a rendőrség is tanácstalan.


Az üzenet viszont a névjegyen – TE VAGY A KÖVETKEZŐ – igazán megrémített. Nem is azért, mert azt mondja, nekem is meg kell halnom, inkább azért, mert ha nem készült a velem való találkozásra (honnan is sejthette volna, hogy ott leszek a parkban?), mégis a listára kerültem, az azt jelenti, a Keselyű véletlenszerűen választ áldozatot. Talán épp a rejtvényeit megfejtők közül!

Nem húzhatom-halaszthatom tovább, beszélnem kell Bobbal!


Ez a küldetés 2023. június 26-án 16 órakor lezárult. A következő kihívás június 27-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Tacsi Pajti
59 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page