top of page

Detektívtörténet - 22. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!
Bob naplója


A szerkesztőség teljes zsákutcának bizonyult. Kezdetben - mikor már bizonyossá vált, hogy nem egyszerűen csak egy hirdetést adott fel a Keselyű, hanem valahogy a hirdetés rovat alatti rejtvényblokkot is megpiszkálta - egy ott dolgozóra gyanakodtam, de mint kiderült, az ftp-re (akármi is az) feltöltött fájlok teljesen rendben voltak, sőt, a nyomda is a jó fájlokat töltötte le, így biztos nem az újságnál változtatták meg a tartalmat.

Hogy jelenhetett meg mégis más a nyomtatott verzióban? Kiberbűnözés?

Felkerestem az unokaöcsém, kicsi G-t. Ő nagyon ért a számítógépekhez. (Meg a traktorokhoz). Kicsit nehéz belevonni bármibe is, mert nagyon lekötik a saját dolgai. Vagy birodalmakat épít és hódít meg a virtuális világban, vagy a traktort szereli a fészerben.

Ezúttal is a gamer székében találtam.

- Bob bácsi – üdvözölt, fel sem pillantva a képernyőről. – Elképesztő! Ezek a teutonok kikészítenek!

Hiba volt, de óvatlanul rákérdeztem, kik azok a teutonok. Lelkesen kezdte taglalni, miféle előnyökkel indul egy teuton sereg egy perzsa vagy szaracén had ellen...

- Online tolom, saját set-ben. Beépítettem pár triggert a szkenáriómba, de nem kaptak rá…

Gőzöm sem volt, miről beszél. Nem hallottam, mit mond, csak a száját láttam mozogni. Mint a filmekben! A hangja úgy visszatompult, mintha a víz alatt beszélne, nekem meg egyszeriben megfájdult a fejem, és forogni kezdett velem a világ... Hirtelen csak arra eszméltem, hogy már nem játszik, hanem engem néz.

- Micsoda? – kérdeztem riadtan.

- Neked miben segíthetek?

Elmeséltem a gyanúm, miszerint valaki egy számítógépen keresztül készített elő egy bűncselekményt.

- Megtudhatunk ezt-azt, csak kell egy… – és már megint csak beszélt, az én agyam meg lezárt. Kicsi G. megnyitott egy felületet, ott kinyílt egy ablak, ahova egy nevet (W-Tsun8716), majd legalább 30 csillagot írt be. Aztán egy 8x8-as rács jelent meg, melynek mezőin karakterek kezdtek peregni eszeveszett sebességgel. Később a karakterek elkezdtek megállapodni; mindegyik egy latin betű alakját vette fel. Aztán pár betű helyét szimbólumok vették át.

– Nehéz visszakövetni a jelet anélkül, hogy a másik oldalon rejtőzködő hacker felfezzen minket és bontsa a kapcsolatot, de nem lehetetlen. Látod? A kis sisakos krapekok az őrszemei, akik szemmel tartják a hálózatát. Azokat a kis kék férgeket én juttattam be. Segítenek észrevétlennek maradni a rendszerben. Látod őket? Ott is az első „bogarunk”. Még négynek kell bejutnia. Figyeld, hol bukkannak fel! Ha összejön, jöhet a Kao Geng Sao. Az általuk lefedett karakterek adják meg a "mester" jelszót, amivel áttörhetjük a védelmi rendszerét.

- Figyeljem? – kérdeztem zavarodottan.

- Igen. Nekem készülődnöm kell az edzésre. Ma van a Siu Nim Tao vizsgám – mondta, és eltűnt a fürdőben. Axe illat szállt a lakásban.

Őrszemek? Mester? Ó, anyám!
Te meg tudod oldani a feladványt? Játssz velünk, segíts Bobnak, és nyerj egy páros mozijegyet a kaposvári moziba, amit egész évben felhasználhatsz az általad választott film megtekintésére.

A megoldás beküldési határideje: 2023. június 29. 16 óra.


UPDATE

Bob naplója

A feladat elsőre ijesztőnek tűnt, de végül azért sikerült megbirkóznom vele.

Hamar rájöttem, hogy az őrszemek csak nyolc különböző irányba „látnak”, ráadásul, ha egy „féreg” állja az útjukat, a látótávolságuk is lerövidül.

Négy karakter maradt „láthatatlan” előttük, melyekből sikerült kiolvasnom a SIFU szót, ami tényleg egy „mesteri” jelszó!

Kicsi G. elindította a háromszögelést (bármi is legyen az). Azt mondta, pár napon belül lesz eredmény.


Ez a küldetés 2023. június 29-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás június 30-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: anitszirk
54 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page