top of page

Detektívtörténet - 23. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Natasa naplója


Kétszer ugyanoda nem csap a villám. Ezt mondogattam magamnak, miközben ma reggel Szuszit sétáltattam a Béke park fái közt. Nyugodt volt a környék, semmi nem emlékeztetetett már a múltheti borzalmakra. Mókusok és rigók szökdécseltek az ágakon, Szuszi vidáman csaholva vette üldözőbe őket. Bár a Keselyű réme ott kísértett bennem, nem féltem, mert Bob velem volt.

No igen, Bob. Csütörtök volt. Véletlenül vettem csak észre a Bistro teraszán. Egy férfi társaságában kávézott, akit már láttam korábban – talán a rendőrségen. Úgy, hogy ne vegyen észre, letelepedtem a szomszédos asztalhoz, és én is rendeltem egy capuccino-t. Egy ügyet vitattak meg, aminek semmi köze nem volt az én esetemhez, így illendőbbnek tartottam nem hallgatózni. Vártam, hogy végezzenek, s közben átnéztem az étlapot.

Tíz perc sem telt bele, és a férfi felállt:

- Akkor ennyi. Örülnék, ha jövőhéten be tudnál nézni…

- Mindenképpen – biztosította Bob, felállt és kezet nyújtott.

- Te még maradsz?

Bob visszaült, és eltologatta maga elől a csészéket:

- Igen, még ebédelek. Itt a legjobb a burger a városban. Napok óta csak ezt eszem.

Mikor egyedül maradt, megszólítottam. Együttérző volt és végtelenül kedves. Felajánlotta a segítségét, elmondta, mire jutott az unokaöccsével közösen végzett nyomozás során, és megegyeztünk, hogy innentől közösen járunk utána a Keselyű dolgainak.

Bob elmondta, hogy már kihallgatott egy nőt, aki nem sokkal az eset előtt járt a helyszínen. Randevúja lett volna, de a fiú, akivel megbeszélte azt, végül nem érkezett meg. „Csak ültem egy betonkockán, alig ruhában, a hajamat fésülgettem, ő meg felültetett!” Bob utánozta a nő hangját, amin mindketten jót nevettünk. Bár a nő nem látta a gyilkosságot (se az elkövetőt), azt elmondta, hogy nem volt egyedül. Látott egy férfit, aki (neki háttal) a park nyugati végében hangosan kiabált. „Eljő a végítélet órája! Eljő, és az Úr beteljesíti a bosszúm rajtatok. Emlékezzetek!” (Vicces ez a Bob. És jól játszik el másokat!)

És a nő látott még egy idős nénit (ugyancsak a nyugati részen), aki egy padon ült, keresztrejtvényt fejtett és a mókusoknak tört mogyorót. „Megjegyeztem, mert az újságra pucolta a héjat, és mikor végzett, csak úgy ledobta maga elé a szemetét.

Bob kis utánajárással megtalálta a kiabáló férfit. Egy gyülekezet tagja volt, aki rendszeresen hirdette az igét a város különböző pontjain; hangos, de ártalmatlan. A férfi elmondta, hogy nem látott senkit, se a fésülködő nőt, se az idős hölgyet a mókusokkal, aztán meghívta Bobot egy imadélutánra.

A randevúra érkező nő pontosan már nem emlékezett, hol ült a néni, pedig, ha megvizsgálnánk a helyét, talán találnánk valami nyomot, ami segítene megtalálni őt is. Bob benne van, hogy párszor még kilátogassunk a parkba. Remélem, mielőbb lesz eredmény!

Feladat: Kideríteni a néni nevét

Határidő: 2023. július 2. 17 óra.Te meg tudod fejteni a rejtvényt? Húzd a cipőd, segíts Natasának, és nyerj egy ajándékcsomagot, amit a Lipóti Pékség ajánlott fel játékunkra.


UPDATE

Natasa naplója

A hétvégén egyszer még átvizsgáltuk a parkot Bobbal. Már épp menni készültünk, mikor Szuszi eltűnt az egyik bokorban, és egy magazint kotort elő alóla. Az újság meglehetősen régi volt; a városi könyvtár 50. születésnapját hirdette nagy betűkkel. A papírra több helyen mogyoróhéj tapadt, így biztosra vettük, hogy a néni hagyta el. A hirdetés alatt egy nyereményjátékot találtunk, ami még postán visszaküldős rendszerben működött, és aminél a rejtvény kitöltője elkezdte megadni az adatait, amiből megtudtuk, hogy Sári néni 2023-ban 91 éves. A lakcíme is le volt írva, igazán könnyű lesz megtalálni.

Bobot közben hívta az unokaöccse. Állítólag sikerült bemérnie a helyet, ahonnan a Keselyű online érte el a nyomdát. Hamarosan meglátogatjuk, ahogy a nénit is.


Ez a küldetés 2023. július 2-án 17 órakor lezárult. A következő kihívás július 3-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Csoki bá
67 views0 comments

Comments


bottom of page