top of page

Detektívtörténet - 25. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!A Keselyű naplója


Az első gyilkosság

Álmos nap volt. Olyan, mint bármely másik ebben az unalmas kisvárosban. A bárányfelhők sem úsztak; mint selymes vánkosok próbálták kikényszeríteni, hogy tettek helyett inkább mindenki lehunyja a szemét odalent. Azt hiszem, ha én nem vagyok, egy egész város fullad bele az unalomba.

Áldozatra vadászva köröztem az utcákon. Akiben láttam fantáziát, abba belemélyesztettem a karmaimat. Talán ostobaság volt aznap ennyi tanút hagyni magam mögött, de bíztam az emberek közönyében, a rendőrségi kapcsolataimban, és emelni is akartam a tétet. Nem húztam meg magam, nem is próbáltam az árnyékban maradni. Ebben a végtelenül buta és tunya közegben sebezhetetlennek éreztem magam.

Kicsiben kezdtem, szépen lassan ízlelgettem a bűnt. Az Orgona utcában férfiak épp egy utánfutót rakodtak meg bútorokkal. Mikor visszamentek a lépcsőházba, fogtam magam, és elvágtam a gumipókjaikat.

Onnan a Penny felé vettem az irányt. Két fiatal a dohánybolt előtt már messziről engem méregetett. Mikor melléjük léptem, az egyik épp bemutatott a mellettük elhaladó Google autónak, miközben a mobiljával képet készített róla. Kikaptam a kezéből a mobilt, és ripityára törtem. A másikat, aki egy piros Nike cipőt és sötét szabadidő szettet viselt, a falnak löktem, és rá is üvöltöttem. He-he.

Onnan a Lidl felé kanyarodam. A parkolóban egy család készült bemenni az üzletbe: egy anya, két nagyobb fiú és egy kislány. A nagyobb fiút minden figyelmeztetés nélkül orrba vertem. A vér elborította az arcát és a pólóját. A napszemüvege is eltört, az felsértette a szemöldökét is. A nő sikoltozott, de senki nem sietett a segítségükre.

Egy másik nő, a parkoló másik végében, felém kezdett mutogatni. Nem futottam el, ehelyett odasiettem, és felborítottam a bevásárlókocsijukat. A gyerekük kezéből kiesett a fagyi, mire elbőgte magát.

- Valaki hívjon rendőr – kiáltotta a nő kétségbeesetten.

- Adok én nektek rendőrt – nevettem, majd visszafordultam a rendőrség irányába, és a Rákóczi utcán folytattam az utam észak felé.

A Vízmű kocsmánál egy Trabant állt. A mögötte parkoló autónak betörtem a szélvédőjét és egy késsel felszakítottam az üléshuzatát. Hozzám se szóltak a kocsma előtt üldögélők.

Akkor szántam el magam. Elindultam nyugatnak, hogy végezzek valakivel. Nem volt különösebb tervem, se célpontom. Úgy döntöttem, találomra választok majd áldozatot.UPDATE: A megoldást - és egy helyes jelszó megadását követően a nyomozók egy új oldalra jutottak, ahol az alábbi bejegyzést találták:

A Keselyű naplója

A Katona és a Csomós Gergely sarkán egy férfi térdelt. Csomagjai mellette, ő maga épp a cipőjét kötötte meg. Gyorsan döntöttem. Felkaptam az első kezem ügyébe esőt tárgyat, és lesújtottam rá. Egy hang nélkül elterült. Vértócsa szökött ki a teste alól és nőtt, nőtt, míg el nem érte a járda széleit.

A gyilkos fegyvert – egy utcával arrébb – egyszerűen a kerítésnek támasztottam, és elsétáltam. Soha nem találtak rá, pedig az ujjlenyomataim is rajt voltak. He-he.

Bob naplója

A Keselyű nem volt a bemért címen, de megtaláltuk a naplójának egy kitépett oldalát egy könyvbe rejtve. Egy része ugyan olvashatatlan, de talán kikövetkeztethetjük a hiányzó részeket. Érzem, hogy egy hajszál választ el attól, hogy felfedjük a kilétét!

Te tudod a megoldást? Játssz velünk, segíts Bobnak, és nyerj egy mini baba, kismama- modell- vagy portréfotózást, amit Zsirai Tibor IOI ajánlott fel.

A feladat megoldásának határideje: 2023. július 9-e 16 óra.


UPDATE


Bob naplója

A Google utcanézetének segítségével visszanéztük az utolsó rögzített képeket, amiket a cég készített a városról. Megtaláltuk a Ladával költöztetőket, a Penny melletti fiatalokat (Armani-s nadrágban), a Lidl-nél bántalmazott gyereket és nőt, a Trabant mögött parkoló Mazdát

A nyomokat egymás mellé illesztve megtudtuk, hogy a Keselyű az első gyilkosságát a Katona és a Csomós utca sarkán követte el, a gyilkos fegyver pedig egy sárga lombseprű volt, amit a Radnóti-Csomós sarkán hagyott az elkövető.

A rendőrség megtalálta a lombseprűt, és levették az ujjlenyomatokat. Remélem, találnak egyezést.


Ez a küldetés 2023. július 9-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 10-én reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Ancsa
75 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page