top of page

Detektívtörténet - 26. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!



Bob naplója


A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, és az egész környéket felforgatták. Nem telt sok időbe, hogy ráleljenek a sárga lombseprűre az egyik fészerben. A helyszínelők begyűjtötték a mintákat, és rögzítették a nyélen található ujjlenyomatokat. A seprű tulajdonosától is vettek ujjlenyomatot (egészen pontosan hetet, mivel a bal kezén hiányzott három ujja).

- A gyárban vesztettem el őket – mondta a férfi. – Figyelmetlen voltam, és a bal kezem egy prés alá került. Három ujjam bánta. Használni azért így is tudom a kezem… a lombot is mindig én takarítom össze.

Hívtam Natasát, hogy elújságoljam neki a jó hírt, mennyit haladt a nyomozás, de nem vette fel. Mivel a labor munkájához nem volt közöm (és amúgy sem engedtek volna csak úgy a bizonyítékok közelébe), bementem a belvárosba, és rendeltem a kedvenc burgeremből. Mikor kihozták, levettem a buci tetejét, és nagyot szippantottam a közepéből. A sajt és a darált hús illata teljesen kitöltötte a tudatom.

Már majdnem végeztem az ebéddel, mikor megcsörrent a telefonom. Az egyik helyszínelő haverom hívott. Azt hittem, az ujjlenyomatok eredménye miatt, de mást akart mondani: Natasa eltűnt! Az egyik szomszédja értesítette a rendőrséget, hogy a lakásának ajtaját félig nyitva találta, és mikor benyitott, hatalmas rendetlenséget és egy hatalmas graffitit talált a nappalija falára fújva: egy keselyűt.

Azonnal a helyszínre indultam. Félúton járhattam, mikor újra hívtak: nem csak Natasának tűnt el, hanem a szinten élő valamennyi lakó!

Mire kiértem, minden tele volt rendőrökkel – és bámészkodókkal. Kész káosz volt! A haverom elém sietett, és intett, hogy engedjenek át.

- A Keselyű tette – mondtam feldúltan. – Kevés az időnk, azonnal meg kell találnunk!

- A kapitányság nagyon le van terhelve. Kilenc eltűnt személy. Rengeteg rögzítésre váró nyom, ráadásul a hozzátartozók is állandóan a nyakunkon vannak. Érthető az aggodalmuk, de nagyban akadályozzák a munkát...

- Futtassátok le az ujjlenyomatokat a rendszeren – mondtam.

- Ma már nincs rá kapacitásunk, legfeljebb egyre. Ha tudnánk, melyiket adjuk le elemzésre, talán előre vennék a fiúk, de túl sok töredékes minta volt a seprűn. Nyolc az egyhez; túl nagy az esélye, hogy felesleges munkát végzünk.

Felajánlottam, hogy segítek. Választok egyet, ha megkapom a mintákat.

- Ezzel a kutyával meg mit csináljunk? – kérdezte egy rendőr Natasa lakásából kilépve.

- Hívom a gyepmesteri szolgálatot – ajánlotta egy társa.

Nem engedtem. Magamhoz vettem a kutyát (nem ellenkeztek), és elindultam a bizonyítékokért. Nem hibázhatok! Natasa élete a tét!




Te meg tudod oldani a rejtvényt? Játssz velünk, segíts Bobnak, és nyerj egy Kwatro társasjátékot! A megoldás beküldési határideje: 2023. július 12. 16 óra.


UPDATE


Bob naplója



Kese Dénes, megvagy! A beazonosított ujjlenyomat alapján országos elfogató parancsot adtak ki a Keselyű ellen. A képe ott van minden újság címlapján és minden híradó vezető híreiben. Natasáról és a további nyolc eltűntről még semmi hír, de szorul a hurok. Versenyt futunk az idővel. A városban felütötte a fejét a rettegés. Egy csoport önkéntes civil hajtóvadászat szervezésébe kezdett.


Vajon mit eszik egy tacskó?


Ez a küldetés 2023. július 12-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 13-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: Tunyacsáp



88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page