top of page

Detektívtörténet - 27. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Bob naplója


Hajnalban lementem az Európa parkba. Az égen tornyosuló sötét fellegek ellenére legalább ötvenen gyűltek össze a meghirdetett „vadászatra”. A rendőrség is kivonult pár autóval, de csak a távolból figyelte az eseményeket. A kezdeményezés vezetője egy idős férfi volt, akinek ugyancsak eltűnt a lánya. A szónok a zenepavilon deszkáin állva próbálta túlkiabálni a viharos szelet.

- Nem gondoljuk, hogy a hatóságok nem végzik a munkájukat, de az látjuk, hogy az erőforrásaik korlátozottak. Egyetlen embert, aki ráadásul mozgásban van, egy ekkora városban talán nehéz megtalálni, de kilenc eltűnt személyt, akik talán bezárva, megkötözve várják a szabadulást, mi is felkutathatunk.

Az ég teljesen elsötétedett, hosszú cseppekben, ritkásan, de határozottan esni kezdett. Ernyők nyíltak. Egy asszony a közvetlen közelemben elsírta magát.

- Utcáról utcára, házról házra járunk – kiabálta a férfi. – Bekopogunk mindenhova. Beszélünk azokkal, akikkel tudunk, akiket meg nem érünk el (vagy akik megtagadják az együttműködést), azokról a szomszédaikat kérdezzük. A gyárakban, üzletekben, intézményekben összeírjuk, kik nem voltak a héten dolgozni, kik maradtak távol a szabadidős tevékenységeiktől, kinek hiányoznak a kollégái, barátai. Kese lakása előtt, bár nem valószínű, hogy visszatérne oda, állandó őrséget tartunk fenn. Vigyenek ezekből a szórólapokból is! Akit tudnak, vonjanak be a keresésébe. Estére mindenkihez kell, hogy legyen valami közünk! Ami viszont nagyon fontos: ha gyanús dolgot tapasztalnak, ne intézkedjenek, semmiképp ne hősködjenek, ehelyett értesítsék a rendőrséget.

Az eső egyre inkább rákezdett. Hogy a lelkesedés ne lankadjon, a szónok a résztvevőket kezdte méltatni:

- A posta kézbesítői mind itt vannak, hogy segítsék a munkánkat. Nagy segítséget jelentenek, mert szinte minden házat, udvart, lépcsőházat ismernek. Ma ők is lassabban haladnak a napi munkájukkal, mert igyekeznek az önkénteseinknek segíteni a bejutást elzártabb helyekre. A SZESZK-nek is köszönjük, hogy segítenek bejutni gondozottaikhoz. Egy nyomozó civilként segítette a munkánkat azzal, hogy egy olyan kérdéssort állított össze, ami segít kiszűrni a tereléseket, hazugságokat, emellett segít az érdemi információk legyűjtése mellett maradni, időt spórolva a csapatnak. A mellettem álló úr és csapata ingyen ebéddel és hűsítő italokkal segíti a keresőcsapat munkáját. Nem vagyunk sokan, de ha fejenként 200 embert elérünk, az egész várost elérjük. A cselekvési tervet tőlem jobbra, ennél a hölgynél kapják meg. Isten áldja Önöket!

Estére önkéntesekkel telt meg a város. A rendőrség ötpercenként kapott bejelentést gyanúsan viselkedő szomszédokról, a nyári meleg ellenére téli holmit vásárló személyekről, hetek óta lezárt lakásokról. Egy férfit „lekapcsoltak” a parkban, kezében egy szatyor kismacskával, egy másikat pedig ittas vezetésért akartak lecsukatni – de ezekről az ügyekről mindről kiderült, hogy semmi közük a Keselyűhöz.

Estére engem is behívtak, hogy segítsek elválasztani az ocsút a búzától.

Egy presszóból több, egymástól független vallomás is megerősítette, hogy kedd éjjel egy vendég (állítólag) látta a Keselyűt a parkban. Sőt, nem csak látta, azért is késett a közös italozásról, mert egy darabig a nyomába is szegődött!

Mivel a vendégek aznap kimondottan sokat fogyasztottak, arra senki nem emlékezett, hogy ki mesélte el az éjszakai kalandját, de a sztori azért összeállt, és a kocsmáros összeírta azok névsorát, akik azon az estén ott voltak (viszont azóta nem jelentkeztek, így megkérdezni sem lehetett őket az üggyel kapcsolatban).

Ha megtalálnám a tanút, biztos a Keselyű is meglenne. De ki lehet az?

Asztalos Zoli, Furkó, Bambi. Zombifiú, Kovács Petya, Tetkós Bali, Retek, Szellem vagy esetleg Gamesz Géza? Egyáltalán, milyen nevek ezek? És miért isznak ennyit az emberek?Te meg tudod oldani a kirakóst? Játssz velünk, segíts Bobnak, és nyerj egy exkluzív hamburgerélményt, amit egy (egyelőre még) titkos partnerünk ajánlott fel játékunkhoz!

A megoldás beküldési határideje: 2023. július 15. 16 óra.


UPDATE


Bob naplója


A beszámolók épp olyan zavarosak voltak, mint arra számítani lehetett. Szerencsére sikerült összeillesztenem a puzzle darabkáit – és ha a kirajzolódó kép nem is segített a végső megoldásban, ami kimaradt, új reményt adott a keresésnek.Bár Retek se a presszóban, se a lakcímén nem volt fellelhető, a város kameraképeit követve sikerült megtalálni, merre járt az elmúlt héten; és azt is, merre járt a Keselyű!


Egy elhagyatott ház pincéjében a rendőrség megtalált az elrabolt emberek közül hármat! Éhesek és piszkosak voltak, de komoly bántódásuk nem esett. A civil keresőszolgálat egyéb nyomai alapján még egy elrabolt házaspárra rátalált a rendőrség; ők is a helyzethez képest jól voltak. Próbáltam hívni Natasát, de a mobilja „nem kapcsolható” státuszra váltott.


Délután elsétáltam a kutyával a belvárosba – találkozni egy rendőségi kapcsolatommal és vacsorázni. A Bistro tulajdonosa személyesen hozta ki a rendelésem. Elmondta, hogy az egyik kiszabadított személy egy közeli rokona volt. Tudta, hogy gyakran eszek náluk, és azt is, hogy mit, ezért a családjával úgy döntöttek, rólam nevezik el a kedvenc hamburgerem.

- Extra sajttal és paprikával és sajttal készítettem, ahogyan szereti. Örökké hálásak leszünk magának ­– hálálkodott a tulaj.


A hamburger isteni volt, a kapcsolatom pedig új információkkal érkezett, ami újra felélesztette bennem a reményt, hogy megtalálhatjuk a további három elrabolt személyt.


Ez a küldetés 2023. július 15-én 16 órakor lezárult. A következő kihívás július 16-án reggel indul.

Ezen játékunk nyertese: BenVenture74 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page