top of page

Detektívtörténet - 32. fejezet


Köszöntünk 100 napos játékkihívásunk hivatalos oldalán! Az idei évben eddigi legnagyobb játékkampányunkba kezdünk, melynek végigjátszására Téged is szeretettel invitálunk!

Ha szeretnél velünk játszani, nincs más dolgod, mint 2023. április 24-től rendszeresen látogatni oldalunkat, követni csetlő-botló detektívünk kalandjait, és segíteni őt egy-egy küldetésének végrehajtásában.

Minden feladat megoldására 3 nap áll majd rendelkezésedre, a helyes megfejtést beküldők között pedig minden játék végén egy-egy élményt vagy egyéb, támogatóink által felajánlott ajándékot sorsolunk ki!

Játszhatsz egy-egy alkalommal vagy rendszeresen is, viszont ha legalább 20 játékban részt veszel, megnyerheted All in ajándékcsomagunkat is, mely tartalmazza majd minden játékalkalom nyereményét!


Figyelem! A játékok önállóan is játszhatóak, sok esetben azonban szükség lehet az előző történetek ismeretére! Előző játékaink mind elérhetőek az oldalunk menüjében!

Jó szórakozást kívánunk!Bob naplója


Az izgalmaknak vége. Úgy tűnik, a megjelent újsághirdetés csak egy bent ragadt projektje volt a Keselyűnek. Mivel immár akadályoztatva van a mozgásában, senkinek nem tud ártani. Hála az égnek!

Az újság szerkesztőségének informatikusa megtalálta a biztonsági rést is a rendszerükön, és azt is sikerült kiderítenie, hogyan tudta a Keselyű észrevétlen a kiadványokba csempészni üzeneteit. Még két „feladvány” volt időzítve a rendszerben, aminek lehetett jelentősége. Az elsőt könnyűszerrel megfejtették a szerkesztőség dolgozói is (a következő „meghirdetett” merénylet a városvezetés egy tagját célozta volna meg), a másodikkal viszont mindenkinek meggyűlt a baja.

A „hirdetés” más lett volna, mint a többi. A tervek szerint majdnem egy egész oldalt elfoglalt az újságban. Egy színes ábra, egy Marcali helyszín GPS koordinátái és egy kinyilatkoztatás (?) töltötte volna ki a teret. A megadott helyszínt felkeresve a rendőrök találtak egy jelszóval védett laptopot, aminek a fedelére egy keselyűt ábrázoló matricát ragasztottak.

A kapcsolatommal és Natasával elmentünk enni egy Bob Burgert, közben végiggondoltuk, mit is tudunk.

Az ábra egy befelé tartó spirált ábrázolt, színes területekkel, a szöveg pedig a következő volt.

„Sokat gondolkodok a saját létezésemen. Hogy áldás-e vagy átok szárnyakkal születni. A szárnyaim segítenek tisztán látni, kívülről vizsgálni az eseményeket, de egyben el is idegenítenek a környezetemtől. Ha elrejtem őket, és a többi ember között járok, közelebb kerülök hozzájuk, de a miértjeiket nehezebben értem meg. A földön járva a játszmáik részévé válok, az ő játékaikban pedig soha nem voltam igazán jó. Ezért repülök inkább. Fentről nézve az élet jóval egyszerűbb.

A magasból nézve csak kétféle ember van: az aktív és a rest – kezdetben legalábbis így gondoltam. Időbe telt rájönnöm, hogy a kettő típus sokszor ugyanaz a személy, csupán a környezetük fényében változik a rá osztott szerep.

A Nap meleg fényében minden ember parányi, serény pont csak a magasból, míg a Hold hideg fényében mindenki lustán elterülő, kékes pálcika. Örömeik az élet természetes örömei, hibáik a világ összességének hibái. Számtalan lelket kellett megvizsgálnom, mire sikerült meghatároznom magam mások tükrében, rájönnöm, hogy nem vagyok annyira más; mire sikerült elfogadnom öndefinícióm – annak minden hol lelkesítő, de legtöbbször kétségbeejtő részletével.

Utazásom végére elmondhatom, hogy…”

Mit akarhat mondani? És már megint miért ilyen kusza nyelven? A hét elejét még a Keselyűre szánom, de aztán lehet, hogy visszavonulok.Te meg tudod oldani a rejtvényt? Segíts Bobnak, játssz velünk, és gyűjts további pontokat az All in versenyben való részvételedhez, vagy – amennyiben az előző feladványra is helyesen válaszoltál – kerülj egy lépcsővel közelebb meglepetés nyereményünkhöz!

A feladvány megfejtésének beküldési határideje: 2023. július 31. 18 óra.


UPDATE


Bob naplója


Vajon mennyi egyedüllét kell ahhoz, hogy valaki így eltávolodjon a környezetétől? S vajon mennyi bántás, félreértés, megaláztatás kell ahhoz a környezetétől, hogy valaki úgy gondolja, ez rendben is van így.

Szomorú vagyok a Keselyű miatt. Hogy ennyire messze sodródott a közösségtől, hogy valami emiatt visszafordíthatatlanul megváltozott benne. Talán igaza vagy: ugyanolyanok vagyunk, de hiszem, hogy minden nap úgy kell felkelnünk és élnünk az életünket, hogy a lehető legjobbak legyünk.


Vége van. Egy egyszerű Morse kóddal üzente meg. Innentől már nem árt, nem árthat senkinek.Ez a küldetés 2023. július 31-én 18 órakor lezárult. A következő kihívás augusztus 1-én reggel indul.

Akik tovább jutottak a következő fordulóra: BenVenture, DOKI, Erdomester, Hunsumir, Lili(Ny)om A többi versenyzőnk külön nyereményünkért már nem, de az All in-hez szükséges pontokért még indulhatnak!


62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page